Histori & Kujtesë Kolektive

Përmes historisë ne mund të kuptojmë gjendjen e qenies njerëzore dhe pozicionin tonë në shkallën kohore. Një vështrim i asaj që ka ndodhur në të kaluarën na ndihmon të kuptojmë se kush jemi, nga vijmë dhe ku po shkojmë.

Ne shpesh harrojmë vështirësitë nëpër të cilat kanë kaluar paraardhësit tanë dhe përfitimet e panumërta që mund të korrim përballë përvojave aktuale dhe të pafavorshme në jetë, ku forca transmetohet nga brezi në brez.

Kuptimi i rëndësisë së përgjithshme të historisë është një mjet i vlefshëm që na lejon të bashkohemi me paraardhësit tanë dhe të vlerësojmë gëzimet, shpresat dhe madje dhembjet e tyre për të ndikuar pozitivisht në jetën tonë. Kjo na ndihmon të jemi të vetëdijshëm për atë që ka ndodhur në mënyrë që të shërohemi dhe të pajtohemi.

Sa më shumë që zbulojmë për të kaluarën tonë, aq më shumë informacion krijojmë për brezat e ardhshëm dhe ndiejmë se i përkasim një trashëgimie që na mban së bashku, gjallë me kalimin e kohës.

Njohja e sfondit tonë kulturor dhe prej nga vijmë do të na ndihmojë të zhvillojmë një ndjenjë të fortë të identitetit dhe si lidhemi me historitë familjare. Kështu, ndërsa rindërtojmë, zbulojmë negativët dhe riparojmë lidhjet që u ndërprenë, duke tërhequr mirëqenien dhe harmoninë.

Njohja e historisë na ndihmon të kuptojmë më mirë sfidat dhe shpesh na frymëzon të forcojmë angazhimin tonë aktual.

Çdo histori na kujton se jo gjithçka do të jetë e lehtë, por se do t'ia vlejë, nëse durojmë.

Më shumë informacion

Për më shumë informacion, ju lutemi kontaktoni Historinë & Kujtesën Kolektive FOSTER duke përdorur këtë faqe në internet ose duke dërguar me email info@fosterhistory.com

Kontaktoni

Nëse keni ndonjë pyetje ose koment në lidhje me informacionin në këtë faqe në internet, ju lutemi na kontaktoni.